Decizia a venit ca urmare a strategiei de reducere a costurilor
Fuziunea va deveni efectivă din toamnă
Societăţile Nestle Ice-Cream România şi Nestle România vor fuziona prin absorbţie, motivaţia fuziunii fiind aceea de a simplifica procesul decizional, de a fluidiza procesul de execuţie şi de a reduce costurile administrative, se arată într-un anunţ publicat în Monitorul Oficial.
În urma fuziunii, Nestle Ice-Cream România îşi va continua existenţa legală, urmând să preia întreg patrimoniul societăţii absorbite Nestle România. Totodată, Nestle Ice-Cream România va prelua denumirea societăţii absorbite, respectiv Nestle România.
Ambele societăţi au asociat comun, Nestle SA, acesta fiind asociat unic al Nestle Ice-Cream România şi asociat majoritar al Nestle România, la care deţin 99,9964% din acţiuni. Fuziunea va deveni efectivă la data de 1 noiembrie 2010, iar capitalul social al companiei după încheierea fuziunii va fi de 77,9 milioane lei, informează NewsIn.
Nestle Ice-Cream România este unul dintre cei mai mari distribuitori de pe piaţa îngheţatei din România, în portofoliul său intrând produse sub mărci precum Maxibon, Best, Nirvana, Aloma, Top Gun, Joe sau Nestea.
La rândul său, Nestle România activează în domeniul producţiei şi comercializării produselor din cacao, ciocolată şi a produselor zaharoase. Nestle România a luat naştere în mai 2001, prin fuziunea societăţilor JOE IBC şi Nestle România.
Nestle a încheiat 2009 cu un profit de 7,1 miliarde euro şi a majorat dividendele
Grupul elveţian Nestle, cel mai mare grup alimentar din lume, a înregistrat în 2009 un profit net peste aşteptări, de 10,4 miliarde franci (7,1 miliarde euro), şi a anunţat o majorare a dividendelor, în contextul în care prevede o accelerare a creşterii organice în 2010.
Analiştii estimau, în medie, un profit net de 10,3 milia