Filonul de sport este moştenit de familia Tecău din tată în fiu. Bunicul lui Horia, Traian Tecău, a jucat box. Din păcate, a rămas la amatori. Romeo, tatăl lui Horia, a jucat baschet de performanţă. Singurul care a transformat pasiunea într-o profesiune de credinţă este Horia.
Horia a intrat pentru prima dată pe un teren de tenis la vârsta de şase ani.
„Eu l-am dus pentru prima dată pe un teren de tenis“, ne spune tatăl lui Horia, Romeo Tecău, comisarul şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Autovehiculelor Constanţa.
Ca orice alt copil de sportiv, Horia a făcut puţin înot şi puţin baschet, însă tenisul l-a atras cel mai tare. Tatăl lui recunoaşte că nu a fost uşor pentru nimeni: nici pentru copilul care a trebuit să renunţe la bucuriile vârstei şi să-şi împartă ziua după antrenamente, dar nici pentru familie, tenisul fiind un sport costisitor. „I-am spus mereu că talentul nu este suficient, el trebuie susţinut de multă muncă“, spune Romeo Tecău.
Remarcat de Ilie Năstase
Tatăl, care în momentul în care l-am sunat se afla în drum spre Londra pentru a-şi susţine fiul în cel mai important meci al vieţii sale de până acum, şi-a amintit de prima mare victorie a lui Horia: primul campionat câştigat la vârsta de 10 ani.
Însă nici acesta nu a fost momentul care a marcat drumul pe care Horia îl va apuca în viaţă, ci un turneu de la Herăstrău, când micul Horia a obţinut trofeul. „La acel turneu a fost şi Ilie Năstase. După ce s-a uitat la mai multe meciuri, Năstase a zis «Puştiul ăsta e singurul care joacă tenis!». Se referea la Horia. Am zis atunci că nu suntem noi, părinţii, subiectivi, şi dacă şi Ilie Năstase a zis asta înseamnă că aşa este“, îşi aminteşte Romeo Tecău. Cel mai mare tenismen al României nu s-a înşelat. Pentru Horia au urmat trofee după trofee.
Cărţi şi adidaşi
Po