În mai bine de patru decenii de activitate, le-a oferit servicii stomatologice tuturor celor cu probleme dentare care i-au trecut pragul. Constantin Cocheci practică această meserie cu succes chiar şi la cei 71 de ani ai săi.
Consideră că îngrijirea dinţilor este una din datoriile cele mai importante pentru păstrarea sănătăţii, întrucât are repercursiuni asupra întregului organism, iar atunci când are în faţă un pacient concentraţia este maximă şi nici măcar nu mai aude ce se vorbeşte în jurul său. Constantin Cocheci se află în slujba stomatologiei de mai bine de patru decenii şi practică această meserie cu succes chiar şi la cei 71 de ani ai săi. „Secretul este să ai dragoste faţă de meserie şi îngăduinţă faţă de pacienţi, nefăcând diferenţierea între ei“, mărturiseşte medicul stomatolog. Acesta a copilărit în satul Brădiceni, unde a urmat clasele primare şi gimnaziale, după care viaţa sa a luat o întorsătură demnă de paginile unei cărţi. „După ce l-au arestat pe tata, când n-aveam decât 14 ani şi dădusem examenul de admitere la Liceul Tudor Vladimirescu, m-au exmatriculat şi nu m-au mai reprimit. Tatăl meu fusese arestat politic, pentru viziune anticomunistă, iar directorul liceului nu a vrut să mă mai primească la clasă, deşi eram trecut în catalog. Prin bunăvoinţa domnului procuror Pănoiu am fost reprimit la liceu, exact în perioada tezelor, când directorul fusese chemat la minister“, declară Constantin Cocheci.
Are cabinetul său
Până în clasa a X-a, acesta a stat la internat, ulterior fiind mutat la gazdă, întrucât mama sa nu mai avea bani să suporte cheltuielile de la cămin. „Îmi aducea de acasă lemne şi mâncare, iar gazda venea şi stătea cu mine doar când primeam pachet. După terminarea liceului, datorită originii sociale nu se putea intra la facultate, optând pentru profesia de pedagog la Şcoala de Meserii de la Peştişani, iar după