* profesorii pot obţine, astfel, a doua specializare * înscrierile se fac în perioada 1 iunie - 5 septembrie
Peste 1.000 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar pot urma programe de formare în urma cărora pot obţine a doua specializare. În condiţiile în care numărul de ore din şcoală scade şi şansele de a avea o catedră din ore la un singur obiect sunt foarte mici, obţinerea celei de-a doua specializări înseamnă oportunitatea de a preda două discipline şi de a fi plătit ca profesor calificat pentru ambele, ceea ce nu se întâmpla până acum. Programul de studiu va dura doi ani, forma de învăţământ la distanţă, şi se va finaliza cu obţinerea unei diplome de absolvire.
Se organizează 12 programe de conversie profesională în mai multe universităţi: Universitatea din Bucureşti - istorie, geografie; Universitatea Politehnică din Bucureşti: chimie, psihopedagogie; Universitatea "Babeş Bolyai" din Cluj Napoca: biologie, chimie, fizică, geografie, istorie, limba şi literatura română, limba şi literatura franceză, limba şi literatura engleză, matematică, tehnologia informaţiei; Universitatea "Transilvania" din Braşov: educaţie tehnologică, tehnologia informaţiei, matematică, fizică, chimie, limba şi literatura română, limba şi literatura franceză, limba şi literatura engleză; Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti: educaţie tehnologică, tehnologia informaţiei; Universitatea Petrol şi Gaze din Ploieşti: matematică, tehnologia informaţiei, limba şi literatura română, limba şi literatura engleză, limba şi literatura franceză. Perioada generală de înscriere este cuprinsă între 1 iunie - 5 septembrie, însă aceasta variază de la universitate la universitate.
Criteriile generale de eligibilitate pentru admiterea unui candidat într-un program de formare din cadrul proiectului sunt: să fi absolvit cu diplomă de licenţă un program d