Tragedia produsă pe aerodromul din Tuzla în urmă cu mai puţin de o oră completează o lungă serie de accidente petrecute în spaţiul aerian constănţean.
1970 - un avion BAC 1-11, s-a prăbuşit la 5 kilometri distanţă de aeroportul din Constanţa, asta după ce nu a putut ateriza la Bucureşti şi a fost redirecţionat spre aeroportul din Dobrogea. Din cauza condiţiilor meteo, 18 din cele 27 de persoane aflate la bord au murit.
Citeşte şi: Cumplit accident aviatic cu 10 victime confirmate la Tuzla!
Supravieţuitorii tragediei aviatice au fost transferaţi la Spitalul Militar din Capitală
1996 - un elicopter utilitar s-a prăbuşit între localităţile 2 Mai şi Vama Veche, în timp ce efectua lucrări agricole. Elicopterul era pilotat de Marin Gelu (26 de ani, salariat al Aviaţiei Utilitare Bucureşti - Băneasa) şi s-a prăbuşit de la o înălţime de 25-30 de metri, iar resturile sale s-au împrăştiat pe o rază de 30 de metri. Pilotul Marin Gelu a fost transportat la Spitalul Judeţean Constanţa, de unde a fost externat, după un scurt consult medical.
UPDATE: "Subfinanţarea armatei este vinovată moral pentru tragedia aviatică de la Tuzla", au spus militarii timişoreni în rezervă
2003 - un elicopter al Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu s-a prăbuşit în zona comunei Castelu, accidentul soldându-se cu moartea celor trei militari aflaţi la bord.
2006 - un avion utilitar care avea 2 persoane la bord a aterizat forţat, între Tuzla şi Costineşti. În urma accidentului, pilotul şi un pasager au fost transportaţi de urgenţă la spitalul judeţean. Reprezentanţii aerodromului din Tuzla au declarat că aeronava se afla în timpul unui zbor de agrement, iar aterizarea forţată s-a făcut ca urmare a unei defecţiuni tehnice.