Alte patru unităţi au şansa de a obţine procentul maxim de promovabilitate după soluţionarea contestaţiilor.
Cele şapte unităţi de învăţământ cu rezultate foarte bune dintre cele 34 în care s-a susţinut examenul de bacalureat sunt: Colegiile Naţionale „Roman Vodă" din Roman, „Ştefan cel Mare" din Târgu Neamţ, liceul teoretic „Vasile Alecsandri" din Săbăoani, liceul teologic ortodox „Cuvioasa Parascheva" din Agapia şi liceul teologic romano-catolic Sfântul Francisc de Assisi din Roman.
Neamţ: Promovabilitate cu 10% mai slabă decât anul trecut
Trei medii de 10 la Bacalaureat în Neamţ
„Nu este o surpriză pentru noi acest procent pentru că, an de an, rata de promovabilitate se apropie de 100%. Ce pot remarca faţă de anii trecuţi este că notele sunt mult mai mici acum decât în anii precedenţi, dar era de aşteptat după noua metodologie cu trei probe scrise", spune profesorul Daniela Suman, directorul general al Colegiului Naţional „Roman Vodă". Unitatea se clasează în fruntea liceelor cu procentaj de promovare de 100% deoarece are cel mai mare număr de absolvenţi (264) din cele şapte unităţi de top.
Eleva care a născut între probele Bacalaureatului a fost "trântită" la geografie
Ierarhia celor mai bune unităţi este completată de seminariile teologice liceale „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" din Piatra Neamţ, respectiv „Sfântul Gheorghe" din Roman.
Pe lângă cele şapte licee, alte patru unităţi au şansa de a realiza procentajul maxim de promovare, după etapa de soluţionare a contestaţiilor. Colegiile Naţionale din Piatra Neamţ „Calistrat Hogaş" , de Informatică, Liceul Particular nr.1 şi seminarul „Veniamin Costachi" de la Mănăstirea Neamţ, comuna Vânători Neamţ au fiecare câte un singur absolvent respins, la diferenţă mică de baremul minim necesar pentru promovarea examenului.
Constanţa: Fiica afa