Viorel Oancea, secretar de stat în Ministerul Apărării, şi Niculae Mircovici, fostul comandant al Garnizoanei Timisoara, asociază tragedia de la Tuzla, în care 12 militari şi-au pierdut viaţa, cu subfinanţarea acută a armatei. Cei doi militari aflaţi în rezervă spun că armata a primit o lovitură imensă şi că accidentul e un semnal de alarmă. "Ţara a pierdut specialişti în care a investit, dar nu a investit suficient de mult", a spus Niculae Mircovici.
Alarmă falsă în Timiş după tragedia aviatică de la Tuzla: elicopter utilitar văzut prăbuşindu-se
Fostul comandant al Garnizoanei Timişoara a avut ocazia să zboare cu un avion din gama celui care s-a prăbuşit astăzi în judeţul Constanţa. "Avionul AN2 zboară de aproape 30 de ani. Şi eu am zburat pe el. Pot spune că am zburat cu o serie de avioane, dar pe AN2 m-am simţit cel mai în siguranţă. Categoric subfinanţarea pune în pericol siguranţa militarilor. Lipsa fondurilor influenţează inclusiv pregătirea cadrelor militare şi întreţinerea bazei militare. Din bugetele armatei întotdeauna s-a tăiat. Accidentul de astăzi este un semnal de alarmă. Au murit 12 oameni în care ţara a investit. E o lovitură grea pentru armată. Ţara a pierdut specialişti în care a investit, dar nu a investit suficient de mult", a spus Niculae Mircovici.
CITIŢI ŞI:
Victimele tragediei de la Tuzla sunt plânse la Timişoara, în timp ce AN2-urile survolează judeţul în continuare
Şi Viorel Oancea, actualmente secretar de stat în Ministerul Apărării, lansează un semnal de alarmă privind nenorocirea de astăzi. "Moral, accidentul de astăzi poate fi plasat sub sfera subfinanţării. E clar că pregătirea are de suferit, la fel ca şi baza materială, dar în situaţii de criza nu te poţi aştepta la altceva. La ora asta luptăm ca din PIB armata să primească 2,38 de procente şi nu 1,4, cât are în prezent", a spus, pentru Adevărul de