Oana Todeilă, absolventă a Liceului „Cuza Vodă", este singura elevă din tot judeţul care a obţinut note maxime la toate probele.
Botoşani: Andra Olaru, absolventa de nota 10 care pleacă la Oxford
Per ansamblu, judeţul Vaslui nu se poate lăuda cu un procent de promovabilitate foarte bun. Aproape 1.500 de absolvenţi de liceu din cei 3533 de candidaţi prezenţi în sălile de examen, nu au avut media finală 6.00, necesară pentru a fi declaraţi "admişi". Asta înseamnă că, procentul de promovabilitate a fost de 60,2%. Rezultatul este dezastruos în comparaţie cu anul trecut, când a fost înregistrat un procent de promovabilitate de 73,84%. Într-un top al celor mai slabe rezultate obţinute, pe primul loc se situează Grupul Şcolar Industrial Puieşti, cu un procent de promovabilitate de doar 6,17%, urmat de Grupul Şcolar Agricol Murgeni cu 10,34% şi Grupul Şcolar Agricol Zorleni cu 12,07%. La cealaltă extremă, pe prima poziţie se situează Liceul „Cuza vodă" din Huşi, acolo unde 99,54% dintre candidaţi au fost admişi, pe locul doi se află liceul „Mihail Kogălniceanu" din Vaslui cu un procent de 99,36%, iar „medalia de bronz" îi este atribuită liceului bârlădean „Gheorghe Roşca Codreanu" cu un procent de 98,97%.
Citeşte mai jos un interviu cu singura elevă din judeţ care a obţinut nota maximă la bacalaureat
Cum ţi s-a părut examenul de Bacalaureat?
O.T: Subiectele au fost de nivel mediu, dar surprinzatoare. Atât la română, cât şi la istorie emoţiile trec repede în momentul în care eşti în faţa foii de hârtie.
Ţi- fost frică vreun moment?
O.T: Da...foarte frică. Mi-a fost frică de a-i dezamăgi pe cei ce au încredere în tine. Cele mai mari emoţii le-am avut înainte de proba de limba şi literatura română. Acolo, se ştie că e cel mai greu de obţinut o notă de 10 curat.
Cât te-ai pregătit pentru acest examen?
O.T: P