E o fire activă şi veselă, iar meseria de voluntar i se potriveşte ca o mănuşă. Din anul 2003, este directorul filialei de Cruce Roşie din Satu Mare. Spune că ştie să aplece urechea la nevoile celor din jur, dar şi să fie autoritară atunci când situaţia o cere.
Profil
Nascută la Satu Mare, în 18 august 1968
Studii: Liceul de Matematică Fizică Mihai Eminescu şi Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir, din Cluj Napoca. Licenţiată în criminalistică.
Familie: Căsătorită, mama a două fetiţe
Şi-a transformat familia în voluntari
„Îmi pasă de soarta oamenilor. Sunt fericită şi mă simt bine când văd că oamenii pe care i-am ajutat îmi zâmbesc. Alături de voluntarii mei, le oferim ajutor, în diverse moduri, persoanelor aflate la nevoie, de la copii la vârstnici. Organizăm programe de educaţie pentru sănătate şi prim-ajutor pentru copiii preşcolari şi pentru elevii din calsele V-XII“, explică Rodica Borlan.
Petrece cel puţin 12 ore pe zi la serviciu, biroul Crucii Roşii devenindu-i a doua casă. Când nu e la serviciu face pe voluntarul şi acasă. „Toţi membrii familiei mele sunt voluntari de Cruce Roşie. N-au avut încotro. Am avut nevoie de ajutor şi ei n-au stat pe gânduri şi m-au ajutat. Sunt voluntari cu acte în regulă“, se mândreşte directorul Crucii Roşii.
Cele mai grele intervenţii la care participă sunt cele în care cantităţile de precipitaţii căzute, precum cele din ultimele zile din Moldova, fac numeroase victime. Încearcă să nu lase nici o problemă nerezolvată, dar spune că se loveşte de multe obstacole, printre care şi refuzul oamenilor cu bani de a fi şi ei alături. „Nu trebuie să ofere totdeauna bani, pentru că uneori avem nevoie de logistică sau de alte materiale. Chiar dacă sunt cele mai grele momente, sunt şi cele mai frumoase când ai parte şi de solidaritate. Atunci observi bunăvoinţa oamenilor simpli“, susţine Rodica