Fundaţia Culturală „Negru Vodă“ a fost miercuri, 29 iunie, gazda unui eveniment mai special pentru iubitorii de carte. Profesoara Elena Manta a lansat monografia satului Galaţi. Zeci de făgărăşeni, dar şi prieteni, au ţinut să fie prezenţi la eveniment.
Zeci de făgărăşeni, locuitori sau nu ai cartierului Galaţi, au ţinut să fie prezenţi miercuri, 29 iunie, la lansarea monografiei „Galaţi – Făgăraş, loc de întâlnire a două binecuvântate ţinuturi româneşti“. Structurat pe 11 capitole, volumul descrie locurile şi oamenii care, de-a lungul timpului, au înfrumuseţat şi au dat culoare zonei Galaţi. Prezenţi la eveniment, preotul Cornel Ursu şi inginerul Gheorghe Savu au elogiat lucrarea şi pe autoarea ei, Elena Manta. „Este o monografie extrem de reuşită, poate cea mai reuşită de până acum. Doamna Elena Manta a reuşit, în cele 11 capitole, să cuprindă toată viaţa culturală, socială şi administrativă a zonei Galaţi. O felicit din suflet şi aşteptăm şi următoarea monografie“, a spus inginerul Gheorghe Savu.
„Elena Manta a ales – din zecile, sutele de poze pe care le am cu Părintele Teofil – singura poză în care Părintele este trist, aproape plângând, şi singura poză în care Părintele nu era nu era îmbrăcat preot, ci era într-un trening, pe care l-a primit cu câteva săptămâni înainte de a muri. M-am tot întrebat de ce tocmai această poză a fost introdusă în monografia excepţională a profesoarei. Poate pentru că această imagine este printre ultimele surprinse cu Părintele Teofil“, a spus preotul Cornel Ursu, paroh la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul“ din Galaţi.
Fostă directoare a Şcolii Generale nr. 4 din cartierul Galaţi, profesoara Elena Manta a fost ajutată la realizarea monografiei şi de către Fundaţia Culturală „Negru Vodă“, dar şi de către alţi colaboratori. Cartea este prima de acest gen apărută sub semnătura Elenei Manta, dar nu şi ultima. Şi ast