Pompierii sfătuiesc sucevenii să respecte câteva reguli de aur în asemenea condiţii şi să-şi părăsească casele la nevoie.
Citiţi şi:
Suceava:De mâine Guvernul trimite materiale pentru noile case
Bărbatul dispărut, găsit înecat la Suceava. Numărul morţilor ajunge la 23 în Moldova
Suceava: Familiile a 39 de pompieri afectate de viitură
Fiecare familie care îşi are casa în calea apelor, ori a alunecărilor de teren trebuie să fie pregătită mereu pentru un dezastru.
Pompierii îi sfătuiesc pe suceveni să-şi pregătească rucsacul de urgenţă care conţinemâncare: apă, cutii de conserve, alimente dezhidratate, biscuiţi, cafea, ceai şi alimente pentru copii.
Urmează câteva articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, un sac de dormit sau pături, o trusă de prim ajutor cu medicamente analgezice şi antiseptice dar şi un fluier, un aparat radio cu baterii, o lanternă şi un telefon mobil cu bateria încărcată.
Pe lângă acestea, sucevenii nu trebuie să uite să-şi pună în rucsac hârtie igienică, un săpun, pasta de dinţi şi periuţe de dinţi dar şi actele de identitate precum buletinul, carneteul de asigurări medicale şi bani.
În momentul în care autorităţile dispun evacuarea zonei, sucevenii sunt sfătuiţi să se îndrepte spre o zonă mai înaltă ori să se urce la etajele superioare ale clădirilor.
O altă măsură care trebuie urmată este întreruperea iemdiată a gazelor, a energiei electrice şi a apei din locuinţe.
"Când părăsesc locuinţa, oamenii trebuie să ştie că nu este indicat să se deplaseze prin curenţi de apă, deoarece îşi pot pierde echilibrul şi pot muri. De asemenea, nu trebuie să urce la volan şi să plece cu maşinile prin zona inundată", a specificat Ion Burlui, şeful Inspectoratului Situaţiilor de urgenţă, Suceava.