La examenul de bacalaureat, pe locul întâi, cu o rată de promovabilitate de aproape 100%, se află Liceul Teoretic „Mihai Eminescu“, iar pe primul ultimul loc se află Grupul Şcolar „Dan Mateescu“, din Călăraşi cu 0 elevi admişi.
Bacul s-a terminat, iar elevii au avut ocazia să vadă pe hârtie rezultatele muncii a patru ani de studii. Sunt licee cu copii foarte buni, în Călăraşi, însă există şi licee la care au promovat foarte puţini elevi.
Cele mai proaste rezultate
Pe locul I, în topul celor mai proaste rezultate obţinute la examenul de bacalaureat, se află Grupul Şcolar „Dan Mateescu“. Acesta a reuşit performanţa de a nu avea nici măcar un elev, din cei 145, care au terminat clasa a XII-a, care să promoveze acest examen. Directorul liceului, profesorul Olimpiu Moisescu, susţine că elevii sunt proveniţi de la şcoli de artă şi meserii şi de la frecvenţă redusă.
După terminarea şcolii, aceştia au făcut anii de completare şi li s-a dat, astfel, şansa să termine liceul. „Elevii noştri provin din rândul celor care au fost respinşi la alte licee, pentru că aveau note foarte mici la capacitate şi au fost repartizaţi la noi. Aici au învăţat o meserie. Avem elevi care au terminat la noi şi acum lucrează la saloane de înfrumuseţare, în construcţii, chiar şi în industria textilă“, susţine directorul Olimpiu Moisescu.
Contestaţii
Acesta spune că elevii fac cursuri de specialitate petru profilele: electromecanică, construcţii, estetică şi comert şi au dat bacul la română, matematică, fizică, chimie şi biologie. „Elevii noştri au dat ca probe la bac română şi matematică şi nici măcar o probă de specialitate pe profilul pe care l-au urmat“, spune directorul. „Copii care au avut medii între 5,50 şi 5,90 au făcut contestaţii şi sperăm că vor promova bac-ul“, a mai precizat acesta.
La liceul Auto au promovat 4 elevi @N_P