Situaţia tinde să devină disperată la Galaţi, după ce apele Dunării, ajunse la cota istorică 680, au inundat Portul Docuri şi zona industrială limitrofă. Circa 3 hectare de clădiri şi spaţii industriale sunt sub ape, iar nivelul viiturii creşte.
VEZI GALERIE FOTO AICI
FOTO Voluntarii ridică diguri, gălăţenii stau în cârciumi
Vezi cum a fost atacat premierul la Galaţi!
Motopompe şi generatoare electrice din Belgia şi Austria pentru reducerea efectelor inundaţiilor la Galaţi
Autorităţile încearcă să salveze platforma industrială şi cartierul "Valea Oraşului" cu un dig din saci cu o lungime de 4,5 kilometri şi o înălţime de 2 metri, care este în construcţie şi ar putea fi gata în 24 de ore. La dig lucrează acum peste 1500 de oameni, într-un ritm alert.
Poveste incredibilă/ O tânără voluntară de 18 ani a dat bac-ul între două operaţiuni de salvare
Boc: "Militarii trebuie să-şi facă datoria la inundaţii, chiar dacă li se taie din salarii !"
UPDATE Trei indivizi care l-au bombardat pe Boc cu ouă şi roşii, amendaţi de jandarmi. Vezi aici cât i-a costat gestul lor
Emil Boc la Şendreni: "N-o să mă oprească pe mine doi, trei oameni care aruncă cu ouă"
Pagubele inundaţiilor de la Galaţi pot fi despăgubite de Uniunea Europeană
Botoşani: Doar digurile lui Ceauşescu stau în calea apelor: Află pe ce s-au cheltuit banii publici!
Dacă digul nu rezistă, autorităţile locale spun că consecinţele vor fi sumbre:„cel mai mare dezastru urban din România după cel de-al Doilea Război Mondial".
„În condiţiile în care digul n-ar rezista, am inunda un sfert din Galaţi, asta înseamnă activităţile de la şantierul naval, portul, vama. Sunt aproape 200 de unităţi economice în zonă şi 12.000 de locuri de muncă. Un calcul elementar ne arată că în jur de 45 de milioane de euro este pierderea zilnică şi în jur de 250 d