Vă mai amintiţi de lecţia dată de Traian Băsescu unui chelner şi despre dorinţa acestuia de a avea cât mai mulţi meseriaşi, spunându-i lui Gabriel Liiceanu că “despre păpădie şi salată copiii pot citi şi pe Google”, dar că nu mai există şcoli care să pregătească mecanici şi tinichigii auto, meserii care ar avea un deficit de forţă de muncă în România.
“Să facem ce ne trebuie, noi facem filozofi”, a spus, atunci, şeful statului, iar Elena Udrea i-a ascultat îndemnul. Ministrul Cabinetului Boc, între două batoane de ciocolată împărţite sinistraţilor din jeep, şi-a făcut timp pentru a semna trei contracte de finanţare, în Satu Mare, în valoare totală de circa 2,5 milioane euro.
Foto: Elena Udrea la Turulung, Sursa: Informatia de Satu Mare
Unul dintre acestea, cu o valoare de 770.486 euro, se numeşte “Sunet drag de clopoţel” şi vizează “îmbunătăţirea infrastructurii de educaţie şi a resurselor de învăţare de la Şcoala de Arte şi Meserii Turulung”.
Trecând peste sunetul lemnos pe care îl scoate denumirea acestui program, investiţia nu trebuie neglijată pentru că principala problemă a României rămâne decalajul dintre Bucureşti şi multe alte oraşe, pe de o parte, şi dintre urban şi rural, pe de altă parte. Măcar din acest punct de vedere aveau dreptate şi consilierii lui Băsescu, cât despre tinchigii poate reuşeşte programul “Rabla” şi este nevoie mai mult de dealeri auto, nu pot să mă pronunţ.
Apropo de învăţământ, mitul Bucureştiului studios începe să se clatine, fără a absolutiza în nici un fel criteriul notelor. Conform rezulatelor de la Bacalaureat, aproape 40% dintre absolvenţii de clasa a XII-a din liceele bucureştene nu au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat. De asemenea, niciun elev din Capitală nu a obţinut nota maximă.
Apropo de rezultatele de la Bacalaureat, de ce credeţi că s-a ajuns la o rată scăzută de pr