Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) a validat, ieri, o decizie din 2007 a autorităţilor de reglementare din regiune, care au blocat proiectul de preluare a companiei aeriene irlandeze "Aer Lingus" de către rivalul "Ryanair". Totodată, instanţa a aprobat decizia autorităţilor antitrust din UE prin care acestea au refuzat să ceară "Ryanair" să-şi vândă participaţia minoritară deţinută în "Aer Lingus".
În iunie 2007, Comisia Europeană a blocat preluarea companiei aeriene irlandeze "Aer Lingus" de către rivalul "Ryanair", considerând că o eventuală fuziune a acestora ar afecta puternic concurenţa şi ar putea genera creşterea preţurilor. Împreună, "Ryanair" - cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, şi "Aer Lingus" ar controla peste 80% din zborurile europene din şi spre aeroportul Dublin.
Potrivit "Ryanair", decizia oficialilor de la Bruxelles este una motivată politic, fiind menită să mulţumească guvernul irlandez, principalul acţionar al "Aer Lingus", care s-a opus vehement aces-tei fuziuni.
Oferta de preluare lansată de "Ryanair" pentru "Aer Lingus" a fost de 1,48 miliarde euro (1,85 miliarde dolari).
Alina Vasiescu Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) a validat, ieri, o decizie din 2007 a autorităţilor de reglementare din regiune, care au blocat proiectul de preluare a companiei aeriene irlandeze "Aer Lingus" de către rivalul "Ryanair". Totodată, instanţa a aprobat decizia autorităţilor antitrust din UE prin care acestea au refuzat să ceară "Ryanair" să-şi vândă participaţia minoritară deţinută în "Aer Lingus".
În iunie 2007, Comisia Europeană a blocat preluarea companiei aeriene irlandeze "Aer Lingus" de către rivalul "Ryanair", considerând că o eventuală fuziune a acestora ar afecta puternic concurenţa şi ar putea genera creşterea preţurilor. Împreună, "Ryanair" - cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, şi "Aer Lingu