Medieşeanca era recunoscută ca fiind un pilot cu vastă experienţă şi cu sute de ore de zbor la activ.
UPDATE ORA 16.00:
În urma Laviniei a rămas extrem de multă durere şi multă suferinţă. Oameni care au văzut-o crescând sunt şi ei terifiaţi. „Am auzit aseară că s-a prăpădit Lavinia. Doamne fereşte! Azi noapte mama şi sora ei au plecat încolo. Pe Lavinia o ştiu de când era la grădiniţă pentru că, locuind în aceeaşi curte cu familia ei, a crescut sub ochii noştri. Povestea mereu cât de mult îi place să conducă şi maşina şi avionul", povesteşte cu lacrimi în ochi Ion Puşcaş, vecinul cu care familia Laviniei Guită împărţeau curtea.
Pe lângă pilotaj, Lavinia era extrem de pricepută la pictură. În 2008 la Mediaş avea să expună pentru prima dată zeci de icoane pictate de mâna pilotului. „Nu am ştiut, cât timp a fost la noi în liceu, că este atât de talentată la desen. Am fost atunci la expoziţie. Mi-o amintesc pe mama ei, cât de mândră era. Radia", spune Valentina Oreian, directoarea Liceului „ Stephan Ludwing Roth", unde Lavinia a terminat liceul.
A zburat ani la rând şi iubea munca pe care o făcea. Absolvise Institutul Militar de Aviaţie în urmă cu trei ani şi mereu a vrut să fie mai aproape de Dumnezeu aşa că aripile avionului o purtau acolo unde ea se simţea cel mai bine.
Iubea şi pictura, iar în 2008, la Mediaş, în oraşul natal, a realizat prima expoziţie de incoane pe sticlă. Atunci se declara extrem de fericită.
GALERIE FOTO DE LA LOCUL ACCIDENTULUI
GALERIE FOTO CU PRELUAREA SUPRAVIEȚUITORILOR DE ELICOPTERUL MAI
Aripile Avionul de tip Antonov 2 la bordul căruia se afla drept copilot Lavinia au fost frânt luni după amiaza când, în timpul unui zbor de pregătire pentru o aplicaţie. 12 oameni, printre care şi medieşeanca Lavinia Guiţă au ars de vii. Alţi doi se zbat între viaţă şi moarte.
Căpitanul Lavin