Ingrediente: 1 ou bătut uşor, 1/4 pahar lapte, 1 vânătă medie, curăţată şi tăiată felii pe lungime, 1/4 pahar pesmet, 2-4 linguri de ulei, o ceapă mai mică, 1 căţel de usturoi pisat, 300ml suc de roşii, 3 roşii mici t`iate cubuleţe, nescurse, o lingură pătrunjel tocat, 1 linguriţă zahăr, 1 linguriţă oregano, 1/2 linguriţă sare, 1 piept de pui tăiat cubuleţe, 1 pahar mozzarella dată pe răzătoare, 1/4 pahar parmezan dat pe răzătoare.
Mod de preparare:
Fierbeţi bucăţile de pui în apă cu puţină sare. Se pot pune chiar la înnăbuşit. Se amestecă oul cu laptele. Se trec bucăţile de vinete prin acest amestec, apoi prin pesmet. Se pun vinetele la prăjit în ulei încins până se rumenesc. Când sunt gata, se scurg pe prosopul de hârtie sau pe şerveţele pentru a îndepărta excesul de ulei.
Prăjiţi uşor ceapa şi usturoiul. Adăugaţi sucul de roşii, roşiile, pătrunjelul, zahărul, oregano şi sarea. Se lasă să fiarbă neacoperit, la foc mediu, timp de încă zece minute. Adăugaţi puiul şi luaţi mâncarea de pe foc. Aşezaţi într-un vas termorezistent cu diametrul de 20 cm, un strat de vinete, apoi un strat din sosul de mai sus, apoi încă un strat de vinete şi, la final, ultimul strat de sos.
Se dă lasagna neacoperită la cuptor şi se lasă cam 25 de minute la foc potrivit. Se presară mozzarella şi parmezan şi se mai lasă 5 minute.
Ingrediente: 1 ou bătut uşor, 1/4 pahar lapte, 1 vânătă medie, curăţată şi tăiată felii pe lungime, 1/4 pahar pesmet, 2-4 linguri de ulei, o ceapă mai mică, 1 căţel de usturoi pisat, 300ml suc de roşii, 3 roşii mici taiate cubuleţe, nescurse, o lingură pătrunjel tocat, 1 linguriţă zahăr, 1 linguriţă oregano, 1/2 linguriţă sare, 1 piept de pui tăiat cubuleţe, 1 pahar mozzarella dată pe răzătoare, 1/4 pahar parmezan dat pe răzătoare.
Mod de preparare:
Fierbeţi bucăţile de pui în apă cu puţină sare. Se pot pune chiar la înnă