Blănurile urşilor împuşcaţi de dictator pot fi văzute alături de trofeele de vânătoare ale Regelui Ferdinad.Salonul de Vânătoare al Regelui Ferdinand adăposteşte la Muzeul Naţional Cotroceni, pe lângă capetele de cerbi şi căpriori vânaţi de rege, şi câteva exemplare din uriaşii carpatini aduşi în bătaia puştii lui Ceauşescu.
Blănurile cu cap cu tot ale urşilor împuşcaţi sunt întinse pe podeaua salonului, eclipsând prin dimensiuni şi frumuseţe capetele de căpriori expuse pe pereţi, ca mostre ale măiestriei de vânător a Regelui Ferdinand.
Trofeele lui Ceauşescu de sute de mii de euro zac înghesuite în depozit la Focşani
Băile reginei Angliei
Tot amintire de la Ceauşescu au rămas şi băile apartamentelor regale, toate închise vizitatorilor, pe motiv că nu sunt din epoca regalităţii. „După ce cuplul Ceauşescu a uimit lumea, plimbându-se în timpul vizitei la Londra cu Regina Elisabeta în caleaşcă, era mai mult ca sigur că suverana britanică urma să întoarcă vizita şi să vină la Bucureşti.
Pentru a-i oferi cea mai aleasă ospitalitate, Ceauşescu intenţiona s-o găzduiască la Palatul Cotroceni, în apartamentele regale. În acest scop, el a dat ordin ca băile să fie modernizate şi asigurate cu cel mai înalt confort. Dar, când s-a aflat că regina Angliei scosese pozele cu familia Ceauşescu din albumul regal, lucrările au fost oprite. „De atunci, băile regale nu mai pot fi arătate publicului“, a explicat ghidul muzeului Cotroceni.
Biserica, renăscută după 16 ani de la demolare
O altă amintire de neşters este demolarea bisericii din curtea palatului, care a avut loc în lunile iunie-iulie 1984, pe motiv de „incompatibilitate“ cu restul ansamblului arhitectonic. Monument reprezentativ pentru arhitectura românească medievală, biserica, ctitorită la anul 1682 de voievodul Şerban Cantacuzino, fusese construită după modelul