Brânza "Meseş" şi clisa afumată vor putea fi cumpărate şi din supermarket-uri. Până la sfârşitul lunii, produsele lactate şi cele din carne, omologate ca produse tradiţionale din Sălaj, vor ajunge pe rafturile marilor magazine. Autorităţile ne garantează că vom avea parte de alimente ecologice la preţuri foarte bune.
În mai puţin de o lună, 43 de produse tradiţionale „made in Sălaj” îşi vor face loc pe rafturile supermarket-urilor. Iniţiativa aparţine reprezentanţilor Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) care au mediat negocierile dintre producătorii sălăjeni şi conducerile supermarketurilor din Zalău: Carrefour, Kaufland şi Penny.
Mircea Martin, directorul coordonator al DSVSA Sălaj, a declarat azi, în cadrul unei conferinţe de presă, că atât producătorii cât şi marile magazine au fost interesate de acest proiect.
” Sunt stabilite deja condiţiile, urmând ca în aceste zile să se desfăşoare procedura tehnică a acordului, respectiv semnarea documentelor. Sperăm ca până la finele lunii să avem în supermarket-uri produse tradiţionale din Sălaj, de calitate superioară, fără E-uri, conservanţi şi coloranţi şi la preţuri bune”, a subliniat Martin.
Produsele lactate şi cele din carne vor fi aşezate pe rafturi separate pe care va scrie „Produse tradiţionale din Sălaj”.