Brezoianu, Academiei, Amzei, Artur Verona sunt printre cele mai vechi străzi din oraş şi printre cele mai frumoase, gratie monumentelor care le le străjuiesc şi atmosferei de epocă pe care o respiră. Cu toate că au un potenţial uriaş, ele sunt folosite ca imense parcări publice. La fel şi cele mai importante pieţe ale oraşului: Piaţa Universităţii, Piaţa Unirii, Piaţa Revoluţiei, Piaţa Constituţiei. Dacă vrei să faci o plimbare pe acolo, este aproape imposibil din cauza maşinilor parcate pe trotuar, a zgomotului şi poluării făcute de traficul intens.
Toate au devenit arene de luptă între oameni şi maşini. În alte ţări civilizate, străzile vechi şi pieţele publice sunt transformate în pietonale cu benzi pentru biciclişti şi terase la parterul clădirilor. Transcedental Urban Bucureşti, un proiect conceput de mai multe birouri de arhitectură din Bucureşti în 2007, propune transformarea mai multor străduţe din centrul oraşului în pietonale, redându-le astfel oamenilor.
Traseul TUB leagă Muzeul Naţional de Artă Contemporană cu centrul Capitalei. Porneşte de la Muzeul National de Arta Contemporana, trece prin Parcul Izvor, pe strada Brezoianu, Lutherană, Piaţa Amzei, ajunge la Grădina Icoanei prin strada Verona apoi se întoarce la Piaţa Revoluţiei. De aici merge pe strada Academiei, prin Centrul Istoric, Piaţa Unirii si de acolo spre Piaţa de Flori, pe strada George Georgescu.
În piaţetele aflate pe traseul TUB-ului vor fi amenajate pieţe publice unde vor avea loc zilnic evenimente culturale (spectacole, recitaluri, concursuri etc). Pentru realizarea "camerelor urbane" sunt vizate următoarele zone:
o Camera „Podul”- zona vechiului pod Mihai Voda;
o Camera „Piata turistica”- Piata Amzei;
o “Camera de ambianta” - str. Arthur Verona – Gradina Icoanei - Piata Lahovari;
o “Camera de cultura clasica”- Piata G. Enescu