Augustin Radu poate spune că şi-a trăit viaţa alături de Şcoala Cornetti. A fost întâi elevul instituţiei, apoi s-a întors să predea arta fotografică şi pe cea cinematografică, iar astăzi se află la cârma ei.
De trei decenii viaţa lui se confundă cu cea a Şcolii de Arte şi Meserii Cornetti, de trei decenii ştie fiecare elev, fiecare profesor al instituţiei de învăţământ şi trăieşte alături de ei dezamăgiri şi succese. Întâlnirea cu şcoala a fost o întâmplare: tânărul Augustin Radu, pasionat de fotografie şi având la îndemână un Krokus neutilizat, s-a întâlnit cu profesorul Dima Burcă, de la Şcoala Cornetti (pe atunci Şcoala Populară de Artă), iniţiatorul primului cineclub al sindicatelor în Craiova, chiar în magazinul foto.
„M-a chemat la şcoală, întâi ca audient, apoi ca elev“, îşi aminteşte directorul de la „Cornetti“. Anii de studenţie la Facultatea de Fizică au trecut rapid şi Augustin Radu s-a trezit apoi repartizat la Slatina. Nu a trecut însă mult şi în 1979 s-a reîntors în Craiova, la prima sa iubire: Şcoala Cornetti, de data aceasta ca dascăl.
„Ca profesor, am realizat împreună cu Marcel Voinea filme de desen animat care au fost premiate: «Rezolvare I», «Rezolvare II» şi «Mărul», am trimis fotografii la expoziţii naţionale şi internţionale“, povesteşte Radu Augustin. Realizările ca profesor s-au completat în timp cu cele ale elevilor săi, dar şi ale tinerilor cursanţi de la clasele de canto, de grafică, pian sau sculptură.
În amintirea familiei Cornetti
A dăruit totul şcolii alături de care a crescut, iar unitatea de învăţământ i-a dat, în schimb, satisfacţii nebănuite. Pe lângă zecile de elevi care au făcut cinste instituţiei obţinând premii şi recunoaştere naţională şi internaţională, Augustin Radu a descoperit de câţiva ani istoria fascinantă a şcolii şi a familiei care şi-a lăsat întreaga avere pentru prom