Copacul cu lalele a ramas doar o amintire si nimeni nu s-a mai ocupat in ultimii ani sa-l ingrijeasca. Oamenii care locuiesc in Aninoasa nici nu stiu ca au un astfel de simbol - unic in zona, in timp ce altii dau vina pe autoritatile locale pentru felul jalnic in care este "arborele lalea" acum.
Desi este declarat monument al naturii, Tulipanul nu este ocrotit, iar singura protectie pe care o are este un gardulet de jur imprejur pentru ca oamenii sa nu se catere in copac si sa rupa crengi.
"Eu nu stiu, nu am auzit sa existe un astfel de copac aici", spune o femeie in varsta. "Ar trebui sa se ocupe directorul teatrului (n.r.: a confundat pomul cu lalele cu magnoliile din parcul de la teatru)", spune o alta femeie. "In fiecare zi trec pe acolo pentru ca lucrez la Petrosani, este pacat ca nimeni nu se ocupa de el. Este lasat de izbeliste. Am vazut ca au dat pui noi pe margine", afirma un alt localnic.
Copacul a implinit 130 de ani de viata si, potrivit unei placute amplasate in apropierea lui, a fost sadit in 1880, dupa ce a fost adus aici tocmai de la Paris.
Candva un simbol, pentru care primaria organiza si o sarbatoare denumita pe plan local "Nedeia Tulipanului", acum, copacul care a si inflorit si are chiar in aceste zile lalele, a fost lasat in paragina si aproape nimeni nu mai stie ca el reprezinta un monument natural de exceptie.
"Arborele lalea" are frunzele in forma de lira, iar florile sunt de culoare verzuie, slab mirositoare, cu dimensiuni de pina la 10 cm lungime. Copacul infloreste de obicei in luna iunie, dar nu in fiecare an.
Tulipanul se afla pe DN 66A, intre Petrosani si Iscroni, intr-o zona descrisa de Jules Verne ca fiind in preajma Castelului din Carapati.
Copacul cu lalele a ramas doar o amintire si nimeni nu s-a mai ocupat in ultimii ani sa-l ingrijeasca. Oam