Ieri a început cea de-a XVI-a ediţie a Şcolii de Vară internaţionale Francofone „Patologie şi Farmacologie moleculară. Biotehnologii” organizată de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad şi Universitatea de Ştiinţe şi Tehnologii din Lille 1, Franţa.
Deschiderea şcolii de vară s-a bucurat de prezenţa unor mari personalităţi în domeniu.
„Universitatea de Vest „Vasile Goldis” din Arad este pentru a şasea oară gazda acestei manifestări ştiinţifice, care reuneşte profesori şi cercetători de renume francezi şi români cu scopul de a vă aduce cele mai noi informaţii ştiinţifice din domeniul medical: genetică, biologie celulară şi moleculară, proteomică, histoembriologie şi citogenetică, imunologie, apoptoză, cancerologie moleculară şi celulară, neurobiologie, precum şi numeroase probleme de actualitate: prioni, glicoproteine recombinante, terapie genică, celule stem etc”, a declarat prof. univ. dr. Iovan Marţian, prorector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.
În cadrul şcolii de vară vor avea loc mese rotunde bazate pe probleme de maximă importanţă şi actualitate. Cursurile organizate de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” cuprind şi lucrări practice de microscopie electronică, spectofotometrie solidă şi lichidă, culturi de celule şi ţesuturi, derulate în cadrul Institutului de Ştiinţe ale Vieţii din UVVG.
Manifestarea este creditată de Colegiul Medicilor din România, Colegiul Farmaciştilor din România şi Ordinul Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor în Sistemul Sanitar din România demonstrând importanţa acestei manifestări ştiinţifice. Școala de vară va dura până pe 17 iulie.