Cele mai tentnte oferte de turism pot ascunde mici escrocherii. Specialiştii în domeniul turismului le recomandă bistriţenilor să citească atent contractele şi să nu le lase momiţi de cele mai ieftine preţuri
Pentru a avea un concediu reuşit e nevoie să fiţi foarte bine informaţi, să verificaţi fiecare agenţie de turism şi să refuzaţi să semnaţi contractele prea stufoase şi scrise alambicat.
Nu tot ce e ieftin e şi sigur
Specialiştii în domeniul turismului spun că diferenţele enorme de preţ între ofertele de vacanţă de la mai multe agenţii sunt primul indiciu care ar trebui să pună bistriţenii pe gânduri. „E normal să difere preţurile, pentru că fiecare are propria politică de marketing. Dacă diferenţele nu trec de 5-10 la sută pe un pachet turistic asemănător, atunci e în regulă. Când, însă, apar diferenţe de 400 -600 de euro, atunci trebuie să devenim suspicioşi", este de părere Dosa Zsolt, directorul uneia dintre cele mai vechi agenţii de turism din Bistriţa. Acesta mai spune că solicitarea de informaţii cât mai precise despre condiţiile de cazare, transport sau tarife sunt încă un criteriu pentru a depista o firmă care încearcă să profite de ignoranţa clienţilor. „O firmă care se respectă trebuie să îşi cunoască foarte bine produsele. Noi, în această perioadă, ne-am dublat, practic, timpul de consiliere al clienţilor. Oamenii trebuie să ceară cât mai multe informaţii despre orice destinaţie. Astfel testează şi seriozitatea firmei", este de părere Zsolt. Acesta adaugă că oamenii pot cădea foarte uşor în plasa unor oferte mult mai ieftine în această peioadă. „Chiar dacă numărul clienţilor noşti a rămas cam la fel, am observant că bugetele alocate concediilor s-au diminuat anul acesta cu până la 30 la sută. Tentaţia e foarte mare spre oferte cât mai ieftine", remarcă directorul agenţiei Sfara Tours.
Citiţi cu atenţie contractele