A realizat sute de obiecte pe care le-a decorat cu însemnele regiunii natale şi culorile vii, specifice ceramicii de Horezu. Consideră că un popor este recunoscut prin tradiţiile sale.
NĂSCUT. 10 aprilie 1947 în oraşul Horezu, judeţul Vâlcea.
STUDII. Şcoala Tehnică de maiştrii din Sibiu.
FAMILIE. Căsătorit, are patru copii.
Unul dintre cei mai cunoscuţi meşteri populari din zona Horezu este ceramistul Nelu Pueţu. Acesta spune că pasiunea lui cea mai mare, încă de când copil, a fost lutul. „Tatăl meu a lucrat toată viaţa vase de ceramică, practic din asta a trăit. Eu m-am născut cu roata olarului în casă şi mi-a intrat în sânge această meserie", povesteşte olarul Nelu Pueţu. Bărbatul îşi aminteşte că olăritul a fost meşteşugul care s-a transmis din generaţie în generaţie în familia sa. „Eu am dat testul la roata olarului încă de la vârsta de 12 ani. Atunci m-a pus tatăl meu să modelez primul obiect din lut. A fost ceva deosebit şi nu am mai renunţat la olărit", spune meşteşugarul. Bărbatul afirmă că fiecare obiect care prinde formă şi contur în mâinile sale poartă şi o parte din sufletul lui. „Dacă nu pui pasiune în tot ceea ce faci, dacă nu «simţi» lutul atunci când modelezi un vas, nu poţi face această meserie. Fiecare olar are secretul lui în ceea ce priveşte prepararea lutului sau a realizării picturilor de pe obiecte, într-un fel sau altul, îşi lasă o amprentă personală pe ceea ce face", completează nea Nelu.
Lutul din Dealul Ulmului
Olarii din zona Horezu îşi iau materia primă pentru realizarea obiectelor din ceramică de pe dealul din apropierea oraşului, denumit de localinci „Dealul Ulmului". „Am mai rămas în jur de 24 de meşteri olari. Principalele elemente de decor pe care le folosim sunt cocoşul, spicul de grâu sau spirala vieţii. Lutul este unul special, roşiatic pe care îl procurăm din «Dealul Ulmului»",