Preşedintele Traian Băsescu se luptă cu criza, pune la detectorul de minicuni profesorii sinistraţi, face operaţii de aritmetică în legătură cu inundaţiile, îşi urechează subalternii de partid pentru că au majorat TVA şi nu nu impozitele, dar nu renunţă la micile sale războaie mai vechi cu media.
Băsescu a precizat miercuri, într-un interviu acordat Radio România Actualităţi, că îşi menţine punctul de vedere potrivit căruia campaniile de presă, iar nu presa în ansamblu, reprezintă o vulnerabilitate, şi a vorbit despre jurnaliştii “şantajişti” la adresa preşedintelui ANI, Cătălin Macovei.
“Un ziarist a lansat o campanie, preluată pe urmă de trusturi de televiziune, cum familia preşedintelui face trafic de armament. Dar aţi văzut doi ziarişti care şantajau un şef de ANI? Tot doi ziarişti care ne dau lecţii, şi pe la TVR, şi pe la televiziuni private, care-l şantajau pe şeful ANI ca să afle taine din dosare de oameni politici”, a amintit preşedintele, subliniind că nu face generalizări la adresa presei.
Nu discut aici despre povestea cu traficul de arme sau jurnaliştii-şantajişti, este problema justiţiei să rezolve aceste probleme, pentru că înseamnă că îl trecem şi pe Dan Diaconescu cu tot cu prezicătorul Pârv şi primarul din Zărand la vulnerabilităţi de presă, pe aceste criterii. Vulnerabiliatea în aceste cazuri este a justiţiei dacă nu are răspunsuri prompte la astfel de situaţii, nu a presei.
Dar, preşedintele Traian Băsescu avea şi alte vulnerabilităţi atunci când a apărut “scandalul” legat de presupusul trafic de arme, care nu au apărut nici în strategia naţională de securitate, nici în discursurile d ela buza digului. “Să ştiţi că dacă frate-meu se mai bagă în vreo firmă din asta dubioasă, eu pot să nu mai candidez. De duşmani te poţi apăra. E însă extrem de greu să te aperi de propriul tău frate. Asta e. Să ştiţi că eu azi no