Revărsarea Someşului Mare ar distruge mai multe poduri, 15 km de drum naţional şi sute de case. Celelalte şapte râuri ameninţă şi ele zeci de obiective.
Opt cursuri de apă din Bistriţa-Năsăud pot face ravagii în caz de ploi abundente. În cel mai mare pericol se află cei care locuiesc în zonele pe unde trec Someşul Mare, Meleşul şi Sălăuţa. Potrivit Planului de Analiză şi Acoperire a Riscurilor (PAAR), creşterea debitelor pe Someşul Mare ar putea distruge un pod, 15 km de drum naţional, o staţie de epurare şi 100 de case din Sângeorz-Băi, două firme şi obiective de interes public în oraşul Năsăud, respectiv mai multe poduri din Beclean, 300 case, 150 hectare de teren şi cinci kilometri de drum naţional. Someşul Mare ar mai afecta zece comune şi aproape 300 de locuinţe. Kilometri întregi de drumuri naţionale şi judeţene şi sute de hectare de teren ar fi, de asemenea, inundate. Ieşirea din matcă a râului Meleş ar afecta oraşul Beclean cu platforma industrială, poduri, o sută de locuinţe şi 50 de hectare de teren arabil, iar în comuna Matei, un pod rutier, un drum şi 190 hectare de teren arabil.
Şi râul Sălăuţa este consi-derat cu risc mare de inundaţii, patru comune riscând să fie afectate în caz de debite mari. Peste o sută de case din Romuli, Telciu, Coşbuc şi Salva sunt construite în zone inundabile, dar şi o şcoală din comuna Telciu.
Revărsarea Someşului Mare ar distruge mai multe poduri, 15 km de drum naţional şi sute de case. Celelalte şapte râuri ameninţă şi ele zeci de obiective.
Opt cursuri de apă din Bistriţa-Năsăud pot face ravagii în caz de ploi abundente. În cel mai mare pericol se află cei care locuiesc în zonele pe unde trec Someşul Mare, Meleşul şi Sălăuţa. Potrivit Planului de Analiză şi Acoperire a Riscurilor (PAAR), creşterea debitelor pe Someşul Mare ar putea distruge un pod, 15 km de drum naţional, o staţie de epurare şi