Este purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, participă la toate misiunile importante, alături de colegii săi şi este şi negociatorul unităţii.
I-a plăcut uniforma încă din timpul adolescenţei, motiv pentru care a făcut Liceul de Marină din Galaţi şi a terminat armata tot la marină. Cu lumea pompierilor a luat pentru prima dată contact în anul 1997 când s-a angajat la Compet S.A., firmă din domeniul petrolier, ca şef al serviciului de pompieri.
După câţiva ani petrecuţi în cadrul acestei firme, unde a luat parte la tot felul de intervenţii şi în acelaşi timp a participat şi la multiple concursuri, a ajuns la ISU, ca şi purtător de cuvânt.
„Când m-am angajat la Compet şi am luat-o practic de la zero. A trebuit să învăţ ce înseamnă să fii pompier. Apoi am ajuns şeful serviciului de pompieri. Venind în structura militară, aveam experienţa organizării riguroase, iar asta mi-a folosit mult. Am participat la incendii, la foarte multe concursuri profesionale. Am acasă o vitrină întreagă cu diplome şi medalii câştigate la aceste concursuri", spune Eugen Chiriţă.
Trecerea de la munca de pompier propriu-zis la cea de purtător de cuvânt a fost una dificilă, iar Eugen Chiriţă spune că deşi pare o muncă de birou, nu este deloc aşa, mai ales pentru că este nevoit să fie prezent la toate intervenţiile majore.
„Deşi pare lejeră această funcţie de purtător de cuvânt, este o responsabilitate maximă. Misiunile inspectoratului sunt foarte complexe. Tot timpul trebuie să fii în prima linie alături de cei care intervin, ca să pot să dau de acolo datele, pentru a fi cât mai corecte. Deşi pare muncă de birou, de fapt este foarte multă muncă de teren. La fiecare intervenţie majoră sunt acolo. Cu atât mai mult, trebuie să fiu disponibil acolo", mai spune Eugen Chiriţă.
La inundaţile din 2005 şi cele d