În cursul nopţii, a ajuns la Galaţi un transport cu motopompe, generatoare electrice precum şi cu o instalaţie pentru purificarea apei, donate de autorităţile din Belgia şi Austria, ca urmare a activării mecanismului de protecţie civilă comunitară, în cadrul programului de asistenţă internaţională la dezastre.
Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi (ISU), în această după amiază, vor sosi la Galaţi echipamentele trimise de Belgia şi Austria pentru a sprijini eforturile de reducere a efectelor inundaţiilor. Dunărea continuă să crească la Galaţi. La ora 7.00, fluviul avea o cotă de 680 cm (80 cm peste cota de inundaţie). Potrivit ultimei prognoze, nivelul maxim, de 686 cm, va fi atins la Galaţi pe 10 iulie 2010.
"Este vorba despre cinci generatoare electrice, 11 motopompe cu furtunuri, o instalaţie de purificare a apei şi 5.000 de recipienţi, din Belgia, zece motopompe şi trei generatoare electrice din Austria. Ele sunt solicitate de Ministerul Mediului şi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Acestea au fost solicitate prin activarea mecanismului de protecţie civilă comunitară în spaţiul european”, a declarat Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.
„Aceste motopompe şi geeratoare electrice ne vor fi de mare ajutor. Sunt date cu titlu de donaţie şi vor fi administrate de Apele Române”, a mai adăugat Eugen Chiriţă.
Zona industrială a Galaţiului este parţial sub ape, după ce digul din zona Portul Docuri nu a mai făcut faţă. Autorităţile încearcă să salveze platforma industrială şi cartierul "Valea Oraşului" cu un dig din saci cu o lungime de 4,5 kilometri şi o înălţime de 2 metri, care este aproape finalizat. La dig au lucrat peste 1500 de oameni, într-un ritm alert.
În această dimineaţă, la ora 7.00, fluviul avea o cotă de 680 cm (80 cm peste cota de inundaţie). Potrivit ultimei prognoze, nivelul max