…va mai amintiti de scandalul Monica Iacob Ridzi – 2 Mai? De cei 600,000 de euro incredintati fara licitatie unor firme, dintre care doua aveau actionari si sediu comun in acelasi apartament? De faptul ca fostul ministru a solicitat administratorului retelei informatice sa stearga datele compromitatoare care ar fi dovedit incercarile de cosmetizare a posteriori? Nu va amintiti, desigur – a trecut ceva timp de atunci. Era mai 2009, nu iulie 2010.
Pe 9 februarie, 2010, DNA inainteaza o cerere de perchezitie informatica in dosarul Ridzi – 2 mai. Fiind vorba de un ministru-parlamentar, cererea trebuie aprobata de catre Camera din care fac parte. Pe 15 februarie, Monica Iacob Ridzi intra in concediu prenatal, prelungit ulterior cu un concediu postnatal, pana in 20 iunie. Pe 16 februarie, Ridzi trimite o scrisoare prin care sustine ca, fiind in concediu medical, nu se poate prezenta nici la dezbaterile Comisiei Juridice, si nici la cele din plen. Oameni intelegatori, parlamentarii incuviinteaza. Cererea DNA de perchezitie (subliniez, informatica, i.e., a computerelor, nu a casei sau leaganului fostului ministru) ramane suspendata in proiect.
Estimp, doamna Ridzi naste un baietel (sa-i traiasca!) la … o clinica din Viena. Stiti cum e… Dupa capacitati. Intra in faza a doua – concediu post-natal, dar se prezinta, totusi, la votul pentru Curtea Constitutionala, da interviuri prin presa si apare la Prima TV pentru a vorbi despre viata de proaspata mamica.
Stiti cum e… Dupa capacitati.
Presedintele Comisiei Juridice, Daniel Buda, are o explicatie pentru prezenta Monicai Ridzi la votul pentru Curtea Constitutionala. “Din cate stiu a venit de la spital, si-a lasat copilasul bolnav si a venit la vot. Fara votul ei pierdeam batalia pentru Curtea Constitutionala. Stiti cat ne-am luptat pentru depolitizarea si depesedizarea Curtii Constitutionale. Practic, s-a