Cunoscută şi sub denumirea de broasca ţestoasă cu tâmple roşii, broasca ţestoasă de Florida (Trachemys scripta) este una dintre preferatele iubitorilor de animale exotice.
Broasca ţestoasă de Florida îşi are originile în regiunile subtropicale ale Americii Centrale şi de Nord, întâlnindu-se cu predilecţie în Statele Unite ale Americii şi Mexic. Datorită admiraţiei de care s-a bucurat din partea iubitorilor de animale, broasca ţestoasă de Florida a ajuns să fie răspândită pe întreg mapamondul.
Înclinaţia spre aceste animăluţe este cât se poate de simplă, căci ele nu sunt animale pretenţioase. Timide, scufundându-se rapid în căutarea unui loc sigur, ele sunt în acelaşi timp şi extrem de curioase.
Broasca ţestoasă de Florida este un animăluţ diurn, efectuându-şi activităţile cu predilecţie în timpul zilei.
Este activă la temperaturi între 15-20°C.
Dacă vreţi să adoptaţi un astfel de exemplar, trebuie să luaţi în calcul anumite reguli. În primul rând, veţi avea nevoie de un acvariu, pe care trebuie să-l decoraţi cu un butuc sau pietre mari. Nu este indicat să folosiţi pietriş pentru decorarea acvariului deoarece broscuţa îl poate înghiţi. Apa din acvariu trebuie să aibă o temperatură de 23-26 de grade, deci veţi avea nevoie şi de un termometru, iar pentru curăţare şi oxigenare, de un filtru. Apa trebuie schimbată la trei-cinci zile.
Ce trebuie să ştiţi despre broscuţa cu tâmpla roşie
Unul dintre tabieturile broaştelor ţestoase de Florida este să stea tolănite la soare, aşa că deseori le puteţi surprinde aşezate pe buşteni sau în alte locuri disponibile deasupra apei. Însă, dacă se vor simţi în vreun fel ameninţate, se vor refugia rapid în apă. De asemenea, broasca ţestoasă de Florida îşi petrece un timp considerabil plutind, utilizându-şi gâtul alungit ca şi cârmă.
Broscuţelor le face bine mişcarea, susţin speciali