Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco asigură gălăţenii că tot ce a fost mai rău a trecut în privinţa pericolului de inundaţii pe Dunăre. De asemenea, "vicele" este mulţumit că la ridicarea digului au participat şi voluntarii, oamenii afectaţi direct de urmările dezastrului de la Galaţi.
Nicuşor Ciumacenco a anunţat azi stabilizarea cotelor Dunării începând cu ora 10, după ce de la ora 6 nivelul apelor a început să scadă treptat.
Deşi pericolul nu a trecut în totalitate, nivelul maxim aşteptat fiind pe data de 10 iulie, autorităţile au stabilit deja un plan prin care să fie dărmat digul format din saci de nisip, la care au lucrat peste 2000 de oameni, după ce Dunărea se va retrage în matcă. Astfel, viceprimarul a dat un termen de două trei luni în care Portul îşi va recăpăta înfăţişarea de dinaintea dezastrului natural. Planurile primăriei merg chiar mai departe, iar pe viitor, pentru a se preîntâmpina astfel de situaţii cu care se confruntă Galaţiul de săptămâni întregi, se are în vedere construirea unui parapet de protecţie şi pe faleza inferioară.
Nicuşor Ciumacenco nu a putut să spună valoarea concretă la care se ridică pagubele cauzate de ape, însă suma totală depăşeşte cu siguranţă câteva milioane de euro. Pe lângă cele 24 de blocuri şi 1500 de case afectate, mai trebuie enumerat, atunci când se iau în calcul pierderile infrastructura, canalizările, conductele de apă şi de gaz.