Antonie Solomon, primarul suspendat al Craiovei, are deja peste patru luni de când se află în arest preventiv. Instanţele piteştene au respins de 11 ori cererile de eliberare ale acestuia. Avocaţii lui Solomon afirmă că anchetatorii s-au bazat doar pe bănuieli în dosarul arestării şi că rechizitoriul seamănă cu o telenovelă. Avocaţi, politicieni, oameni de afaceri şi chiar judecători cred cu tărie că arestarea lui Solomon are iz poltic.
UPDATE: În 8 iulie îi expiră lui Antonie Solomon cele 60 de zile de arest preventiv. Magistraţii ÎCCJ au decis, marţi seara, strămutarea dosarului în care omul de afaceri piteştean Cornel Penescu a fost trimis în judecată alături de fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, de la Tribunalul Argeş la Tribunalul Galaţi.Dosarul de corupţie în care Penescu şi Solomon au fost trimişi în judecată a fost strămutat la Galaţi
Tribunalul Argeş urmează să judece mâine, 8 iulie, o nouă cerere de eliberare sub control judiciar depusă de avocaţii lui Antonie Solomon. În aceeaşi zi urmează să se desfăşoare şi procesul pe fond în care primarul suspendat al Craiovei este judecat pentru luare de mită în formă continuată.
Încătuşarea lui Solomon îşi are originea în dosarul privind corupţia din fotbal. Un rol important în scandalul arestării primarului l-a jucat finanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, un vechi duşman al edilului din Bănie. Avocaţii edilului -şef susţin în continuare că „motivarea arestării nu a fost făcută în temeiul legii, ci în cel al sentimentelor de insecuritate pe care procurorii bănuiau că le-ar fi putut avea opinia publică dacă Solomon era lăsat liber”.
Craiova: Semnături pentru eliberarea lui Solomon
Craiova: Antonie Solomon ar putea ieşi de la Colibaşi pe cauţiune
Mai mult, în aşa zisele probe de rezistenţă ale procurorilor DNA Piteşti pentru care primarul Craiovei a fost r