Chiar dacă nu are decât 18 ani, Marian poate spune că a făcut de toate la viaţa lui: la 11 ani a început artele marţiale, un an mai târziu s-a înscris la un ansamblu de dansuri populare, iar de un an a învăţat să cânte la orgă pentru a-şi înfiinţa propria formaţie.
Cu toate acestea, tânărul este convins că, pe viitor, vrea să opteze pentru o carieră de poliţist, iar în paralel să continue cu tot ceea ce face şi la ora actuală: dansuri, arte marţiale şi cântat.
De la bătăi la dansuri
„La început n-am avut nicio atracţie pentru dansurile populare, însă am zis să încerc, pentru că părinţii mei şi-au dorit asta pentru mine. Chiar dacă la început totul mi se părea ciudat, pentru că nu cunoşteam deloc mişcările, am decis să rămân, pentru că muzica aceea era extrem de plăcută şi simţeam cum îmi intră ritmul în sânge", arată dansatorul. „Trebuia să compensez cumva faptul că a trebuit să renunţ la artele marţiale, pe care le începusem în urmă cu trei luni şi pe care am fost nevoit să le abandonez din cauza unei accidentări", continuă acesta. După doi ani în care a învăţat la Şcoal Populară de Artă, tânărul a fost cooptat pentru a face parte din Ansamblul de dansuri populare „Tulnicul" din Baia Mare, cu care a câştigat primul premiu la un concurs naţional organizat la Satulung.
În paralel, în vacanţe, pentru a nu întrerupe repetiţiile, Marian s-a înscris şi la ansamblul de dansuri din Finteuşul Mare, unde locuiesc bunicii săi. „Cu ansamblul acesta am avut ocazia să particip la un festival de dansuri populare din Elveţia, unde am susţinut în total peste 15 spectacole, cu câte trei spectacole pe zi", mărturiseşte dansatorul. Dacă în primul an de dansuri populare, acesta a învăţat doar două dansuri, unul din Maramureş şi altul din Zona Codrului, după şase ani de repetiţii, cunoaşte tot atâtea dansuri din zone diferite din judeţ, printre c