Dosarul a fost preluat de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti, din ordinul procurorului general, Laura Codruţa Kovesi, ancheta fiind coordonată de o echipă de procurori militari, condusă de adjunctul Secţiei Parchetelor Militare, colonelul Nicolae Lupulescu.
De asemenea, şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică, Marius Iacob, a fost desemnat de Kovesi să asigure toate măsurile procedurale necesare cercetării din punct de vedere criminalistic.
La faţa locului s-a deplasat echipa coordonată de procurorii militari, însoţită de comisia specială de investigare constituită la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, împreună cu specialişti criminalişti conduşi de comisar şef Gabriel Ţâru, directorul Institutului de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Ca prime măsuri, s-a dispus izolarea locului tragediei, fiind ridicate cele 11 cadavre carbonizate, iar cele trei victime au fost transportate la Spitalul Militar Central Bucureşti. O victimă a decedat noaptea trecută, alte două sunt internate la această unitate medicală, informează Parchetul General.
Ieri s-au efectuat necropsiile cadavrelor la Spitalul Judeţean Constanţa, iar la faţa locului a continuat perierea zonei, pentru a fi identificate toate componentele avionului în vederea stabilirii pistelor de cercetare.
După finalizarea cercetării locului accidentului vor fi avansate eventualele variante de anchetă, spun procurorii.
Un avion AN-2, care aparţinea Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene din Boboc şi executa o misiune de zbor pentru antrenamente de paraşutare, s-a prăbuşit luni, în jurul orei 17.40, pe aerodromul din Tuzla. La scurt timp după decolare, aeronava a pierdut brusc înălţime şi s-a prăbuşit, informează Ministerul Apărării Naţionale. În urma impactului cu solul, aeronava a luat foc, incendiul fiind stins la ora