Creditele acordate de BRD prin programul "Prima Casă" totalizează 250 de milioane de euro, de la începutul programului, în urmă cu un an, arată un comunicat al băncii.
"Programul Prima Casă a înviorat o piaţă imobiliară care era în stand-by. Suntem pregătiţi şi în continuare să răspundem rapid cererilor care vizează obţinerea unor astfel de credite", a spus Lucian Cojocaru, Director executiv al Departamentului Comercial al Reţelei BRD.
Demarat în iulie 2009 la iniţiativa Guvernului României, programul "Prima Casă" are în vedere susţinerea celor care doresc să îşi cumpere o primă locuinţă prin acordarea unei garanţii de stat pentru un credit imobiliar cu dobândă redusă. Beneficiarii creditului sunt cetăţenii români care nu deţin în proprietate o locuinţă (individual sau în comun) şi nici nu au în derulare un credit ipotecar.
Oferta BRD-Groupe Société Générale cuprinde credite în euro, acordate la dobânzi competitive, pe o durată de până la 30 de ani. Avansul este de minimum 5% din preţul de achiziţie al locuinţei, iar valoarea maximă de până la 66.500 euro, în funcţie de tipul imobilului finanţat. Fără comision de acordare şi fără comision de rambursare anticipată, creditul "Prima Casă" de la BRD propune două variante de rambursare: rate lunare egale sau descrescătoare, la alegere. Dobânzile sunt de Euribor 3M + 2,4 pp pentru creditele acordate pe perioade de până la 20 de ani şi de Euribor 3M + 2, 65 pp pentru durate între 20 şi 30 de ani.
(C.P.) Creditele acordate de BRD prin programul "Prima Casă" totalizează 250 de milioane de euro, de la începutul programului, în urmă cu un an, arată un comunicat al băncii.
"Programul Prima Casă a înviorat o piaţă imobiliară care era în stand-by. Suntem pregătiţi şi în continuare să răspundem rapid cererilor care vizează obţinerea unor astfel de credite", a spus Lucian Cojocaru, Director executiv al