Iată concluzia unui raport al Asociaţiei Române pentru Promovarea Sănătăţii. Studiul arată astfel că nivelul de informare al tinerilor în privinţa transmiterii virusului HIV e insuficient. În timp ce un sfert dintre tinerii români crede că te poţi infecta cu HIV prin înţepătura de ţânţar, alţi 19% susţin că prin sărut, iar peste 8 procente cred că virusul se poate transmite dacă dai mâna cu o persoană infectată, se mai arată în raport.
Iată concluzia unui raport al Asociaţiei Române pentru Promovarea Sănătăţii. Studiul arată astfel că nivelul de informare al tinerilor în privinţa transmiterii virusului HIV e insuficient. În timp ce un sfert dintre tinerii români crede că te poţi infecta cu HIV prin înţepătura de ţânţar, alţi 19% susţin că prin sărut, iar peste 8 procente cred că virusul se poate transmite dacă dai mâna cu o persoană infectată, se mai arată în raportul Asociaţiei Române pentru Promovarea Sănătăţii.
Aproximativ 62% dintre tineri declară că şi-au început viaţa sexuală, în vreme ce peste un sfert spun că nu au făcut acest pas. În legătură cu folosirea prezervativului, 27% dintre tinerii care şi-au început viaţa sexuală declară că nu au folosit prezervativul la primul contact sexual, 32% dintre ei motivând că a fost ceva neprevăzut, 29% motivând încrederea în partener, iar 15%, un procent reprezentativ, au spus că nu s-au gândit să folosească prezervativul.
Dintre tinerii care au folosit prezervativul la primul contact sexual, 70% au avut ca scop evitarea unei sarcini nedorite, iar doar jumătate s-au gândit la evitarea unei infecţii cu transmitere sexuală. Un procent îngrijorător de mare dintre tinerii de 15-24 de ani care şi-au început viaţa sexuală - peste 16,% - declară că nu au folosit niciodată prezervativul, potrivit ARPS.
Aceştia reprezintă o categorie de tineri cu risc ridicat de contactare a infecţiilor sexuale, arată stu