Este cel mai longeviv director din sistemul de învăţământ brăilean şi conduce Grupul Şcolar „Anghel Saligny" din Brăila, din anul 1990. Petruţa Simionescu spune că şcoala e al doilea copil al ei.
De 20 de ani, viaţa ei se întrepătrunde cu existenţa Grupului Şcolar „Anghel Saligny". A muncit mult, a dăruit, iar rezultatele nu s-au lăsat aşteptate. Inginer de profesie, Petruţa Simionescu conduce Grupul Şcolar „Anghel Saligny" din 1990. Mai mult decât atât, ea este cea care s-a zbătut să-l înfiinţeze.
„Sunt acolo de la începuturi. Pot spune că şcoala aceasta este al doilea copil al meu", spune Petruţa Simionescu.
A pornit de la zero şi a reuşit să-l transforme într-un liceu cu tradiţie.
Şcoală europeană
Astăzi, Grupul Şcolar „Anghel Saligny" este şcoală europeană, are rezultate bune la olimpiade, desfăşoară proiecte europene şi are o bază materială demnă de invidiat.
„Îmi amintesc cum, împreună cu maiştrii instructori de la acea vreme, am reuşit să transformăm o cameră care era bucătărie într-o sală de clasă. Apoi am reuşit să strâng o parte din dotarea şcolii - atelierele - care nu mai erau folositoare altor licee, au fost preluate de noi. Am fost ca într-o familie în care s-a plecat de la lingură. Alt eveniment memorabil ar fi acela al schimbării sediului în fostul local al şcolii nr. 12", îşi aminteşte Petruţa Simionescu.
File de istorie
După terminarea facultăţii, Petruţa Simionescu a primit repartiţie la Şantierul Naval din Tulcea.
„Mi-a plăcut foarte mult munca în şantier. Dar în 1980, după ce m-am căsătorit, am decis să vin la Brăila şi am intrat în învăţământ ca pofesor la Liceul Iorga", povesteşte Petruţa Simionescu.
Opt ani mai târziu a fost numită coordonator - instruire practică şi tehnologică.
„Apoi cu ajutorul Şantierului Naval, al reprezentantului Ministerului Construcţiei de Maşini şi al In