Măsurile prevăzute în Ordonanţele de modificare a Codului Fiscal ar putea avea un efect nedorit: închiderea PFA-urilor (persoane fizice autorizate) şi blocarea iniţiativei micilor întreprinzători de înfiinţare de noi societăţi, susţine o analiză a Cabinetului de Avocatură Scarlatescu, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
Angajatorii care îşi sfătuiau angajaţii să îşi facă PFA pentru a nu le mai plăti taxele salariale nu vor mai putea apela la acest mijloc de restrângere a taxelor către stat pentru plata unui venit mai mare către colaborator. Activitatea colaboratorului va fi considerată dependentă de societate şi, în consecinţă, atât plătitorul de venit cât şi persoana fizică beneficiară a venitului plătit vor fi obligaţi la plata asigurărilor sociale pentru sumele plătite.
"Acest lucru va creşte dramatic costurile de funcţionare a PFA-urilor şi nu vor mai justifica existenţa lor pentru întreprinzâtori. De aceea estimăm că şi PFA-urile vor avea soarta celor câteva sute de mii de societăţi comerciale închise sau suspendate de la introducerea impozitului forfetar", a declarat Mihaela Scarlatescu, Partener la Cabinetul de avocatură Scarlatescu.
F. A. Măsurile prevăzute în Ordonanţele de modificare a Codului Fiscal ar putea avea un efect nedorit: închiderea PFA-urilor (persoane fizice autorizate) şi blocarea iniţiativei micilor întreprinzători de înfiinţare de noi societăţi, susţine o analiză a Cabinetului de Avocatură Scarlatescu, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
Angajatorii care îşi sfătuiau angajaţii să îşi facă PFA pentru a nu le mai plăti taxele salariale nu vor mai putea apela la acest mijloc de restrângere a taxelor către stat pentru plata unui venit mai mare către colaborator. Activitatea colaboratorului va fi considerată dependentă de societate şi, în consecinţă, atât plătitorul de venit cât şi persoana fizică beneficiară a ve