Timp de jumătate de an faţada clădirii şi salonul regal, declarate monumente istorice, au fost restaurate iar camerele şi bucătăria au fost modernizate. La începutul secolului trecut, Henri Negresco, fiul unui hangiu român stabilit pe Coasta de Azur, în 1902, a avut ambiţia de a construi un hotel de lux pe parcela sa de pământ de 6 500 metri pătraţi. La 4 ianuarie 1913, pe Promenade des Anglais din Nisa, la malul Mării Mediterane, imobilul era inaugurat cu mare fast, în prezenţa a şapte capete încoronate.
Timp de jumătate de an faţada clădirii şi salonul regal, declarate monumente istorice, au fost restaurate iar camerele şi bucătăria au fost modernizate.
La începutul secolului trecut, Henri Negresco, fiul unui hangiu român stabilit pe Coasta de Azur, în 1902, a avut ambiţia de a construi un hotel de lux pe parcela sa de pământ de 6 500 metri pătraţi. La 4 ianuarie 1913, pe Promenade des Anglais din Nisa, la malul Mării Mediterane, imobilul era inaugurat cu mare fast, în prezenţa a şapte capete încoronate.
În 1914 hotelul a fost transformat în spital militar, iar în 1918 a fost recondiţionat, ceea ce l-a ruinat pe proprietar. În anul 1920, palatul a fost achiziţionat de o societate belgiană. Distrus şi slăbit financiar după cel de-Al Doilea Război Mondial, imobilul a fost preluat în 1957 de Jeanne si Paul Augier.
Noii proprietari i-au redat strălucirea de odinioară şi au făcut din acest hotel un veritabil muzeu de lux, în care pot fi admirate un vitraliu de Gustave Eiffel, un candelabru Baccarat comandat de ţarul Nicolae al II-lea şi diverse opere de artă: picturi şi sculpturi.
Vorbim de unul dintre puţinele hoteluri ale începutului de secol XX care şi-a conservat funcţiile sale istorice. De altfel, faţada, acoperişul roz şi marele hol central, numit "salonul regal", au fost declarate monumente istorice în 2003.
"Am făcut efo