Google, cel mai popular motor de căutare din lume, ar putea fi supusă unei anchete a Uniunii Europene, în contextul în care autorităţile de reglementare a blocului comunitar investighează mai multe acuzaţii împotriva companiei americane de încălcare a regulilor antitrust în ceea ce priveşte căutările pe internet, relatează Bloomberg.
"Comisia Europeană examinează câteva acuzaţii de comportament neconcurenţial. Suntem de-abia la început, dar având în vedere importanţa unei pieţe de căutări online, o să fim foarte atenţi", a declarat Joaquin Almunia, comisar pentru competiţie, fără a menţiona însă cuvântul "Google".
Declaraţiile au fost făcute la cinci luni după ce comparatorul britanic de preţuri Foundem, motorul de căutare francez Ejustice.fr şi Microsoft au depus o plângere de încălcare a regulilor antitrust împotriva Google.
Comisia Europeană nu a deschis încă o anchetă oficială în acest caz.
În urma depunerii plângerii, reprezentanţii Google, care deţine 79% din căutările online din Europa potrivit companiei de cercetare ComScore, au declarat că speră ca argumente lor să convingă instituţiile europene să nu înceapă ancheta. Joaquin Almunia, care anterior a fost comisar pentru afaceri economice şi monetare, a declarat că regulile antitrust trebuie impuse companiilor din domeniul internet la fel ca şi în celelalte industrii.
El a mai spus că autorităţile de reglementare vor cere simplificarea acordării de licenţe conţinutului online, ca în cazul muzicii şi al videoclipurilor, în interiorul Uniunii Europene.
Google, cel mai popular motor de căutare din lume, ar putea fi supusă unei anchete a Uniunii Europene, în contextul în care autorităţile de reglementare a blocului comunitar investighează mai multe acuzaţii împotriva companiei americane de încălcare a regulilor antitrust în ceea ce priveşte căutările pe internet, relatează Bloom