Şi-au ridicat casele în zone cu „potenţial imobiliar“ şi s-au trezit că nu au utilităţi. Furnizorii ridică din umeri şi refuză fie racordarea la sistemul de canalizare, fie la reţeaua de apă sau alimentarea cu energie electrică. Lovitura decisivă este dată de lipsa infrastructurii.
În această situaţie sunt câteva zeci de familii care şi-au construit imobilele într-o zonă controversată, în apropiere de Aviasan, teren care figurează, din câte spun proprietarii, atât în intravilanul municipiului Craiova, cât şi în extravilanul comunei Podari. Pentru a beneficia de apă, canal şi energie electrică au plătit din propriul buzunar zeci de milioane de lei. Alţii aşteaptă şi acum să poată aprinde măcar un bec într-o casă cu etaj, deoarece CEZ Distribuţie refuză racordarea la reţeaua de tensiune, susţin ei. Singura variantă ar fi să scoată din buzunar 8.000 de lei, contravaloarea unui transformator sau a 500 de metri de cablu pentru a beneficia măcar de un bec în propria locuinţă.
„Când am venit aici, nu era nimic. Noi, locuitorii, am plătit pentru tot. Am dat 30.000 de lei pentru stâlpi, cablu şi transformator. Reţeaua poate să deservească vreo patru-cinci case. Mai sunt şi alţii în situaţia lui Iulian Vladu, care au cerut ulterior racordarea la reţeaua de energie electrică, dar nu se mai poate. Cu canalul este la fel, cu strada - de asemenea. Noi le dăm acceptul să se branşeze, dar nu vor cei de la CEZ“, a spus Ciprian Georgescu, locuitor pe Şoseaua Popoveni, nr. 185.
Curent de împrumut
Acum, unii locuitori de pe Şoseaua Popoveni au ajuns să „împrumute“ curent de la vecinii norocoşi sau să folosească un transformator. În această situaţie este şi familia Vladu. Furnizorul de energie electrică din Craiova le-a spus că transformatorul, care a fost instalat tot pe banii locuitorilor din zonă, nu are putere să ducă întreg consumul. Capac