Aproape un sfert din absolvenţii de liceu din întreaga ţară au picat în prima sesiune a Bacalaureatului. Este vorba despre cea mai scăzută promovabilitate înregistrată în ultimii zece ani în România. Jurnaliştii „Adevărul” vin în ajutorul acestora şi le arată ce trebuie să facă şi ce să nu facă pentru a învăţa eficient.
Elevii bucureşteni au picat pe capete!
Topul mediilor la BAC din Capitală
STUDENŢIE: Încep admiterile în facultăţi
Vrei să fii student? Aici afli totul despre admiterea 2010 la universităţile din Vest
Mulţi dintre tinerii care nu au reuşit să obţină nota de trecere la examenul de Bacalaureat sunt demoralizaţi de situaţie. “Eu m-am străduit să învăţ cât de cât. Atât am putut să fac. Am luat 2 la matematică şi 3 la Chimie. Asta este! Acum nici de-al dracului nu îmi mai vine să învăţ! Sunt supărat rău pe viaţă!”, a spus unul dintre absolvenţii unui grup şcolar industrial din sectorul 3.
“Să nu se mai gândească la trecut!”
Directorul Centrului de Resurse Umane şi Asistenţă Educaţională din cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Aura Stănculescu, le dă câteva sfaturi copiilor care în lunile august-septembrie vor susţine cea de-a doua sesiune a examenului. “Cei care nu au reuşit să promoveze să nu se mai gândească la trecut şi să trateze cu seriozitate ce va urma. Ancorarea în trecut nu-i ajută, ci îi demotivează”, a explicat Aura Stănculescu. Ea a adăugat că fiecare elev trebuie să-şi stabilească un program de lucru zilnic, în funcţie de orele la care capacitatea de concentrare a fiecăruia este maximă. “Unii pot învăţa două ore, alţii trei, alţii şase ore. Depinde de antrenamentul fiecăruia”, a mai spus ea.
“Vom fi la fel de exigenţi”
Reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi ai Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti susţin că cel mai bun sfat pentru absolvenţii de liceu