Încă de la sfârşitul sezonul trecut a circulat, prin Arad, zvonul că mai mulţi oameni de afaceri din Rusia vor să se extindă în vestul României şi, totodată, să se implice financiar la cea mai titrată echipă din afara Bucureştiului, UTA Arad. Odată cu trecerea timpului şi în ciuda declaraţiilor optimiste ale lui Constantin Popescu, cel care trebuia să intermedieze afacerea cu ruşii, lucrurile au rămas la un simplu statut de zvon. Nimic nu este sigur în ceea ce priveşte viitorul „Bătrânei Doamne" care se vede, din nou, lăsată în voia sorţii.
Speranţe puţine
Cu 600.000 de euro datorii la diverşi furnizori, cu 500.000 de euro care nu vor mai veni, din acest sezon, din partea Universităţii „Vasile Goldiş", cu doar 11 jucători sub contract, care ar trebui să se prezinte luni la reunire, UTA Arad este mult mai aproape de dispariţie decât de începerea pregătirilor pentru noul sezon. „Ne tot gândim cum să facem rost de bani să mai scăpăm de datorii, iar apoi să reuşim atragerea de noi sponsori la echipă. Problema este că nu suntem deloc încrezători că vom reuşi. Trebuie să facem cumva rost de bani pentru că, în caz contrar, nici nu vreau să mă gândesc ce se va alege de UTA. Situaţia e foarte gravă", a declarat, pentru sportarad.ro, preşedintele arădenilor, Giovanni Catanzariti, unul dintre puţinii oameni din conducerea UTA-ei care au rămas şi la greu alături de această echipă. Refuzul şi a lui Ionuţ Popa de a se întoarce la Arad înseamnă, practic, că gruparea arădeană nu prea mai are şanse mari de supravieţuire. De altfel, Popa ar fi revenit la UTA doar alături de acei investitori ruşi de care, acum, arădenii nici nu sunt siguri că ar fi existat vreodată.
Încă de la sfârşitul sezonul trecut a circulat, prin Arad, zvonul că mai mulţi oameni de afaceri din Rusia vor să se extindă în vestul României şi, totodată, să se implice financiar la cea mai titrată ec