Companiile de asigurări au de plătit 2,5 milioane de lei locuitorilor din zonele inundate, care şi-au asigurat locuinţele. Până în prezent, s-au deschis trei sute de dosare de daună în cele patru judeţe inundate : Suceava, Neamţ, Botoşani şi Bacău. Tendinţa neasigurării bunurilor se menţine, însă, cu toate că an de an românii se confruntă cu calamităţi naturale.
Companiile de asigurări au de plătit 2,5 milioane de lei locuitorilor din zonele inundate, care şi-au asigurat locuinţele. Până în prezent, s-au deschis trei sute de dosare de daună în cele patru judeţe inundate : Suceava, Neamţ, Botoşani şi Bacău.
Tendinţa neasigurării bunurilor se menţine, însă, cu toate că an de an românii se confruntă cu calamităţi naturale. Aproape 80% dintre românii din mediul urban nu au asigurări private de sănătate, de viaţă sau pentru locuinţă. Iată ce arată un studiu publicat în raportul Financiar 2010, realizat de Mediafax. Dintre cei care nu au asigurări, cel puţin o cincime spun că nu vor încheia un astfel de contract în următorii cinci ani.
Studiul arată că în mediul urban, 17% dintre români au poliţă de viaţă, 14%, asigurare privată de sănătate şi mai puţin de un sfert, asigurare pentru locuinţă.
Pentru fiecare dintre cele trei tipuri, cei care îşi fac asigurare sunt mai degrabă persoane cu venituri mari şi studii superioare.
Pe de altă parte, lipsa de informare privind beneficiile asigurărilor, scăderea veniturilor şi incertitudinea locului de muncă sunt factori care reduc interesul faţă de contractele de asigurări, arată raportul 360insights.
În ceea ce priveşte intenţiile de încheiere a unui asemenea contract, doar 23% dintre cei care nu au poliţe de viaţă spun că îşi vor face una în următorii cinci ani sau chiar mai târziu.
O situaţie similară se înregistrează în cazul asigurărilor private de sănătate : numai 21% spun că îşi vor face