Procentul de promovabilitate a crescut cu 1,3 la sută. Au fost admise 349 de contestaţii, iar 49 de elevi au fost declaraţi admişi după recorectarea lucrărilor. Printre aceşti şi primarii Ilie Neamţu şi Vasile Puşcă.
Un număr de 49 de absolvenţi de clasa a XII-a au fost declaraţi admişi în urma soluţionării celor peste 1200 de contestaţii. Printre cei fericiţi se numără şi doi primari de comune, care au susţinut examenul de bacalaureat la Liceul „Ştefan Manciulea“ din Blaj.
Greu la matematică
Ilie Neamţu, primarul din Cenade, a absolvit examenul de bacalaureat în urma soluţionării contestaţiilor. Dacă în primă fază a fost declarat respins cu media 5,83, în urma recorectării lucrării la romănă, acesta a obţinut nota 7,55 în loc de 7.00 şi a promovat cu media generală 6.01.
„Examenul cel mai greu a fost la matematică, iar la română a fost mult mai uşor. Nu am avut foarte mult timp la dispoziţie să învăţ deoarece am fost ocupat cu problemele din localitate. Uneori am mai studiat noaptea“, a spus primarul din Cenade. Acesta a precizat că a absolvit şcoala de meserii.
„Pe timpul meu, erau alte cerinţe. Am făcut şcoala de meserii, specializarea tâmplărie. Acum vreau să mă îndrept spre o facultate în domeniul administraţiei, dar la frecvenţă redusă din lipsa timpului. Consider că mereu avem ceva de învăţat“, a mai spus Ilie Neamţu, în vârstă de 43 de ani.
Ilie Neamţu vrea să urmeze o facultate
Prin emoţiile examenului de bacalaureat a trecut şi Vasile Puşcă, primarul de la Valea Lungă. Acesta a promovat examenul de bacalaureat în urma contestaţiilor la română şi matematică, cu media generală de 6,10 în loc de 5,78, cât a obţinut în primă fază. În vârstă de 47 de ani, primarul aflat la al doilea mandat a spus că a decis să continue studiile pentru a obţine diploma.
Şase ani primar fără diplomă
„Tr