Tineri din 30 de ţări aleg, în fiecare an, Facultatea de Inginerie în Limbi Străine de la Politehnica bucureşteană. Sursa: Vlad Stănescu
Unii au trecut prin Spania şi nu s-au integrat. Alţii au visat să studieze în Franţa, dar nu au avut această şansă. Cei mai mulţi au ales România pentru că diploma le este recunoscută în aproape toată lumea, odată cu integrarea în Uniunea Europeană, şi, mai ales, pentru că aici nimeni nu întoarce capul pe stradă după un arab.
Poate doar fetele, ar recunoaşte fiecare dintre cei 191 de studenţi străini care - atunci când li se cere să spună primul lucru despre România - vorbesc despre cât de frumoase sunt femeile.
"Fetele de aici sunt cele mai frumoase din Europa", dă o sentin ţă zâmbind, puţin ruşinat, Frank Olivier Mpompo, "boboc" al Facultăţii de Inginerie în Limbi Străine (FILS) de la Politehnica din Capitală. Îi dă dreptate şi Itaui Meti, din Liban, care se va căsători curând cu o româncă.
Diplomele sunt recunoscute
Nu acesta a fost însă motivul pentru care au venit în România, sunt doar încântaţi să primească acest "bonus". La asta se adaugă şi prietenii pe care şi i-au făcut, şi faptul că taxele de şcolarizare nu sunt atât de mari. Unii se gândesc să rămână aici, alţii spun că nu s-ar putea adapta fiindcă sunt musulmani.
Tunisieni, libanezi, greci, turci, francezi. Aceasta este o parte din echipa multiculturală care îngroaşă rândurile FILS, sub îndrumarea profesorilor Traian Cicone şi Gelu Ionescu.
FACULTATE, "EN FRANCAIS"
Arabii şi românii, prieteni la petreceri şi la cursuri
În sala de documentare de la FILS încearcă să-şi găsească locul la masă câţiva dintre studenţii străini. E o zi specială, care a minteşte de serbările de sfârşit de an.
Şi asta nu pentru că s-ar împărţi flori şi pupături, ci pentru că profe