Asa se autocaracterizează actorul Florin Chirpac, care sărbătorește anul acesta trei decenii de teatru. În perioada 1983 - 1997, Florin Chirpac a fost actorul Teatrului „Maria Filotti". Din 1997 este director al Teatrului de Păpuși „Cărăbuș"
Iubeşte teatrul cu patimă şi consideră că arta, în orice domeniu, înseamnă „zbor". Îşi iubeşte cu pasiune spectatorii şi cu ardoare meseria.
Stăpân al glumelor, directorul Teatrului de Păpuşi „Cărăbuş", Florin Chirpac a molipsit de-a lungul vremii cu umorul său sute de oameni.
Unul dintre cei mai iubiţi actori ai Brăilei, Florin Chirpac, s-a născut în urmă cu 54 de ani la Bârlad.
Visa din adolescenţă să ajungă actor, iar în 1976 ruga îi este ascultată, când este admis la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale" Bucureşti.
Caramitru şi Dem Rădulescu
A absolvit facultatea patru ani mai târziu la clasa prof. Fredanov.
„Asistent era Caramitru. Practic, de la el am învăţat meserie. Am avut şansa să-i cunosc pe cei din elita intelectualităţii româneşti. Să-i am la examene pe Dem Rădulescu şi mulţi, mulţi alţii. Am avut şansa să vibrez alături de ei, vibraţie pe care o port şi astăzi în mine", ne şopteşte actorul.
Îşi aminteşte cu plăcere cum în perioada studenţiei sale „nu existau cozi mari numai la alimente, ci şi la bilete la teatru".
Povesteşte cu căldură şi iubire despre teatru, despre actori, despre artă şi despre viaţă.
„Viaţa de actor este cea mai frumoasă experienţă pe care cineva o poate trăi. Noi, actorii, putem trăi mai multe momente şi experienţe. Din infinitul posibilităţilor a realităţii concret senzoriale dăm la o parte tot ceea ce nu trebuie şi rămâne personajul", subliniază Florin Chirpac.
”Artistul nu trebuie disciplinat în artă, există momente de creație care nu vin neaparat în intervalul 8.00 - 16.00, când este la muncă”