La această întrebare, specialistul nostru are un răspuns categoric: o alegem pe cea cu ingrediente naturale. Cel mai sănătos este sorbetul, un suc de fructe îngheţat.
Atenţie la aditivi!
Îngheţata tradiţională, autentică este un produs lactat. Ea ar trebui să conţină lapte, frişcă, unt, arome naturale şi zahăr. Multe sortimente de îngheţată din comerţ au aditivi sub formă de coloranţi, de substanţe de îngroşare, de emulgatori, de îndulcitori şi de arome artificiale.
Cea mai bună este, fireşte, îngheţata fără aditivi, cât mai apropiată de cea autentică. Iar pentru a face o alegere sănătoasă, trebuie să verificăm eticheta. Ar trebui să fim atenţi şi la calorii, pentru că există îngheţate cu 200 kcal/100 g şi îngheţate care au peste 400 kcal/100 g.
Sorbetul are mai puţine calorii
Pentru cei care vor un desert cu mai puţine calorii, precum şi pentru persoanele care suferă de intoleranţă la lactoză, o alternativă mai sănătoasă este sorbetul, un amestec îngheţat de sucuri din fructe proaspete, din piure de fructe şi din zahăr. El conţine 170 kcal la 100 g.