Montero, distribuitorul de medicamente controlat de familia Tudorache şi care a intrat în insolvenţă anul acesta, şi-a redus dramatic businessul ajungând să facă afaceri de numai 15% comparativ cu nivelul anului 2008 când rula peste 70 mil. euro. Compania are în prezent 40-50 de angajaţi, adică 10% din efectivul anului 2008. Căderea puternică a businessului Montero are loc în condiţiile în care piaţa farmaceutică s-a menţinut pe creştere în ultimii ani şi nicio altă companie din industrie nu este într-o situaţie similară.
"Principala problemă a fost de cash-flow, generată de încasările întârziate din piaţă. Aceasta este o provocare pentru toţi distribuitorii din piaţă", a spus Radu Ioan Tudorache. Businessul Montero, început acum mai bine de zece ani de tatăl şi preluat în ultimii ani de fiul Radu, a arătat primele semne de declin încă din 2008, când pierderile s-au ridicat la
3,7 mil. euro, iar directorul general de la acea vreme, Flavius Hadadea, a părăsit compania. Tudorache, care mai investeşte în business-uri precum reţeaua de farmacii Remedio, dar şi în IT şi imobiliare, aşteaptă finalizarea tabelului creditorilor pentru a putea propune un plan de reorganizare.
Potrivit datelor preliminare ale firmei Fineco Insolvency, administratorul judiciar al Montero, datoriile se ridică la 29 mil. euro, iar cea mai mare expunere o are ING Bank (31-32% din total).
Montero, distribuitorul de medicamente controlat de familia Tudorache şi care a intrat în insolvenţă anul acesta, şi-a redus dramatic businessul ajungând să facă afaceri de numai 15% comparativ cu nivelul anului 2008 când rula peste 70 mil. euro. Compania are în prezent 40-50 de angajaţi, adică 10% din efectivul anului 2008. Căderea puternică a businessului Montero are loc în condiţiile în care piaţa farmaceutică s-a menţinut pe creştere în ultimii ani şi nicio altă companie din industr